lørdag 29. oktober 2011

3x minus 3 er ikke x. Men hvorfor ikke?

Når elevene forsøker å isolere x ved å trekke koeffisienten fra 5x, og når de legger sammen x2 og x2 med x4 som svar, da er algebraflisene gull verd.

Og hvem gjør ikke disse feilene når de nettopp har begynt å lære algebra?

Algebrafliser synes å være ukjente størrelser her til lands, og alle presentasjoner jeg har funnet på nettet har vært på engelsk. Legger derfor ut en presentasjon på norsk (satt sammen av presentasjoner over flere dager med elevene), sammen med maler til algebrafliser, både som word-filer og i pdf. Presentasjonen inneholder en del animasjoner som bare synes i fremvisningsmodus. I denne mappa ligger det også et oppgaveark.1


Til slutt: det er noen interessante innspill om bruk av algebrafliser i kommentarfeltet til dette innlegget som jeg skrev for noen år siden, med lenker til nettbaserte algebrakonkreter.

1 Det er to versjoner av oppgavearket. Oppgavene er ulike, men svarene på de to arkene er like. To elever kan dermed gjøre hver sine oppgaver men sjekke at de har gjort dem riktig ved å undersøke om sidemannen har fått samme svar. Jeg pleier kopiere slike oppgavesett på to farger papir for å holde styr på hvilke som hører sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar